Autorijles

Per week kun je één of meerdere autorijlessen volgen. Een rijles duurt 60 minuten en vindt voornamelijk plaats in de stad Groningen. Gedurende deze tijd zal er intensief worden gelest. Verder wordt er gestructureerd rijles gegeven (opbouwend in moeilijkheidsgraad). Deze begint in veel gevallen bij Zernike of Kardinge en eindigt in het drukke centrum.

Veel van mijn cursisten volgen een blokles (dit is een dubbele autorijles). Het voordeel van een blokles is dat je verschillende instructie-onderdelen in één keer kunt afronden, waardoor je uiteindelijk een aantal rijlessen bespaart. Het aantal autorijlessen om goed te leren rijden is grotendeels afhankelijk van de leeftijd, aanleg en inzet van de cursist.

 
Het principe is simpel, in het begin zal er veel worden uitgelegd en eventueel worden voorgedaan, maar op een gegeven moment is het de bedoeling dat je het zelf gaat doen, dan ben je goed op weg! Je vorderingen worden bijgehouden op een instructiekaart, zodat je goed voorbereid op het uiteindelijke rijexamen arriveert. De praktijklessen zullen in grote mate in het examengebied plaatsvinden, wat de kans van slagen aanzienlijk vergroot.

 
Je krijgt rijles van een vaste en zeer ervaren, gedreven en niet-rokende instructeur, die door de 5-jaarlijkse bijscholing altijd up-to-date is.

Je rijdt in een moderne auto, die comfortabel is en beschikt over airconditioning, cruise-control en navigatie. Bovendien wordt tijdens de rit gefilmd (indien er toestemming is gegeven), zodat je lastige situaties of fouten terug kunt zien in de auto en je veel meer uit een rijles kunt halen!

 
Een goede rijopleiding is een investering in je eigen veiligheid en die van anderen!