FAQ

Hoe kan ik mij aanmelden?
Je kunt je telefoonnummer op de homepage invullen, dan bel ik je zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Verder kun je je via het contactformulier aanmelden
Heeft Autorijschool Loor studentenkorting?
Ik hanteer geen korting voor studenten, omdat je het naar mijn mening niet kunt maken alleen studenten korting te geven terwijl er meer mensen zijn met een kleinere beurs (denk aan mensen met een uitkering, minimumloon of andere mensen met een laag inkomen).

Daarom hanteer ik SCHERPE PRIJZEN VOOR IEDEREEN, OMDAT IEDEREEN WELKOM IS!! Dus of je nu student bent, een stadjerspas, een uitkering of een laag inkomen hebt of gewoon betaalbare autorijlessen wil volgen, bij mij betaalt niemand teveel!!

Heeft Autorijschool Loor rijlespakketten?
Ik verkoop geen rijlespakketten met rijexamen etc. omdat uit jarenlange ervaring is gebleken dat er altijd of te weinig of teveel rijlessen in een pakket zitten, waardoor je bij een te klein lespakket extra autorijlessen bij moet kopen (waar je niet op gerekend had). Heb je een te groot lespakket, dan heb je overbodig veel rijlessen vooruit betaald (die je niet terug krijgt!).
Bij mij geen eurootje korting maar bij 10 rijlessen VOORUIT betalen 11e gratis (dus 10% korting).

 

Laten we eerlijk zijn, na een intest waarin je leert werken met de koppeling, het gas, de rem etc., kun je als rij-instructeur niet zeggen hoeveel autorijlessen iemand nodig heeft om zijn of haar rijbewijs te halen. Het zou kunnen zijn dat je de beginselen (koppeling, gas en rem) redelijk vlot oppikt, maar dat je je in een later stadium wat langzamer ontwikkelt. Denk aan: de complexe kruispunten, de bijzondere manoeuvres, het drukke centrum (met al die fietsers links/ rechts overal tussendoor, het invoegen tijdens de spits (in de drukte), weggebruikers die geen voorrang verlenen etc.
Kortom: hoe ontwikkelt je inzicht (vooruitkijken en vooruitdenken) en gevaarherkenning?

 

De enige die baat heeft bij een rijlespakket is de rijschool, die heeft het geld binnen en jij zit vanaf dat moment aan die autorijschool vast! Bij mij zit je nergens aan vast en is alles dus geheel vrijblijvend! Dus dan weet je zeker dat je de juiste hoeveelheid autorijlessen krijgt die je nodig hebt om een veilige, sociale en verantwoorde automobilist te worden.
Dus: ECHTE RIJOPLEIDING OP MAAT!

 

* Zolang er naar rijlespakketten gevraagd wordt, zal het worden aangeboden, maar een garantie dat je na het lespakket je rijbewijs hebt wordt nooit gegeven!!

Als ik kies om bij Autorijschool Loor te rijden, moet ik daar dan ook afrijden?
Nee, bij Autorijschool Loor is alles geheel vrijblijvend. Hier wordt je niet vastgehouden met nietszeggende rijlespakketten en een vooraf betaald examen. Als je na de 1e, 5e of 20e les graag weg wil ben je daar volledig vrij in.”
Hoeveel autorijlessen heb ik nodig?
Het gemiddelde aantal autorijlessen dat iemand nodig heeft ligt tussen de 30 en 45. Het kan minder zijn, het kan meer zijn. Iemand van 18 jaar zal over het algemeen sneller leren autorijden dan een ouder iemand. Bovendien heeft het heel erg te maken met je aanleg en inzet.
Word ik thuis opgehaald?
Vroeger haalde ik mijn cursisten in en om Groningen altijd thuis op, maar uit ervaring is gebleken dat je daar vreselijk veel tijd mee kwijt bent. Dit is zonde voor de rijlestijd. Want jij wordt dus niet alleen thuis opgehaald (wat wel mooi is), maar je moet dus zelf ook medecursisten naar een eventueel omliggend dorp brengen en dat kost jou dus weer veel lestijd. In die tussentijd had je misschien al mooi een beetje kunnen leren file parkeren of invoegen.
Dit is dus de reden dat ik cursisten alleen thuis ophaal indien ze in Groningen, Hoogkerk of Haren wonen.
Is Autorijschool Loor faalangst gecertificeerd?
Autorijschool Loor is sinds augustus 2013 faalangst gecertificeerd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe vraag ik een theorie-examen aan?
Je kunt een theorie-examen aanvragen bij het CBR via deze pagina.
Mag ik autorijles nemen zonder theoriecertificaat?
Ja, dat mag. Je moet echter voor het praktijkexamen je theoriecertificaat wel hebben behaald.
Hoelang is een theoriecertificaat geldig?
Een theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig.”
Doe ik rijexamen in dezelfde auto als waar ik les in krijg?
Dat klopt, je rijdt af in de voor jou bekende auto.
Mag ik met 16,5 jaar autorijden?
Ja, je kunt bij Autorijschool Loor met 16,5 jaar beginnen met je autorijlessen. Je doet dan mee met 2 to drive.
Wat is het verschil tussen een proefexamen en T.T.T. (tussentijdse toets)?
Een proefexamen is met een rij-instructeur (voor de prijs van een normale rijles).
Een tussentijdse toets is een ‘proefexamen’ met een examinator hierbij kun je evt. vrijstelling krijgen voor de bijzondere manoeuvres, je weet alvast wat je te wachten staat voor het rijexamen en je krijgt nog even een second opinion van de examinator over de te verbeteren punten van je rijden.

 

Staat je vraag of antwoord er niet tussen, neem dan even contact met mij op.